Escalada pentru toți

Programul ”Escalada pentru toți” se derulează în perioada 01.07.2022 – 30.06.2023 (pregătire, implementare, evaluare) și constă în dezvoltarea și implementarea de activități de atragere a tinerilor către sport, mai exact către escaladă, respectiv drumeții montane, etc.

În prima perioadă 01.07.2022 – 31.12.2022 au fost dezvoltate parteneriate cu mai multe organizații / instituții în vederea susținerii și promovării activităților în aer liber a tinerilor:

  1. Cu Asociația Clubul Soprtiv QBIK Satu Mare (organizație care deține unica sală de escaladă indoor din jud. Satu Mare). Cooperare constă în achiziția unui ”Perete de escaladă mobil”, perete folosit printre altele pentru a dezvolta și a pune în practică un program de atragere a tinerilor sătmăreni către practicarea sporturilor – în speță a escaladei, respectiv pentru a acorda șansa de a încerca acest sport unor tineri proveniți din medii dezavantajate (mediul rural, tineri cu posibilități materiale precare, tineri instituționalizați)
  2. Cu Consiliul Județean Satu Mare – prin Serviciul Public Salvamont, acord care prevede susținerea activității voluntarilor din cadrul Serviciului Public Salvamont al județului Satu Mare, prin sprijinirea dotării acestora cu echipamente de specialitate. Cu ajutorul echipamentelor achiziționate, voluntarii vor implementa activități de tipul drumeții, escaladă și ”via ferata” destinate publicului larg, în zonele montane ale județului Satu Mare.  
  3. Cu Asociația Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, acord ce prevede susținerea activităților asociației cu bunuri materiale (echipamente) necesare pentru practicarea activităților montane pentru tineri. Aceste echipamente vor fi utilizate pentru dezvoltarea și implementarea unui program ce oferă tinerilor din județul Satu Mare posibilitatea de a practica activitățile montane de tip escaladă.

În perioada 01.01.2023 – 30.06.2023 sunt implementate programele destinate tinerilor:

  • Amplasarea și asigurarea funcționării în condiții de siguranță a peretelui de escaladă mobil în 5 școli din județul Satu Mare, școli frecventate de copii dezavantajați;
  • Derularea unui program de practică a activităților montane pentru tinerii sătmăreni;

Derulare de activități destinate publicului larg: drumeții în zonele deluroase / montane din județul Satu Mare, respectiv la primul traseu de ”Via Ferata” din județ.



 

Escalada pentru toți